Firma paza din Cluj, servicii profesionale de paza si protectie
Firma paza din Cluj, servicii profesionale de paza si protectie
Firma paza din Cluj, servicii profesionale de paza si protectie
Liliana Rat. Serviciile oferite de International Business Guard & Security

Articole

24 octombrie 2016, ROMANIAN SECURITY FAIR 2016

Evenimentul “Romanian Security Fair 2016” – Targ International de Securitate  organizat la Bucuresti in perioada 20-22 octombrie 2016 sub egida Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate (A.R.T.S.) in calitate de Organizator si in parteneriat cu  ITS in calitate de Manager Eveniment  si ROMEXPO ca Partener Eveniment, a reunit cei mai importanti si activi jucatori pe piata nationala a tehnologiilor si serviciilor de securitate, dar si companii straine dornice sa ia contact cu firmele romanesti din domeniul securitatii, cu antreprenorii si Benficiarii din tara  noastra.

Astfel, la deshiderea evenimentului au participat reprezentanti ai I.G.P.R. Bucuresti (Inspectoratul General al Politiei Romane) si Presedintele A.R.T.S.  Domnul Liviu Mateescu.

Targul International de Securitate din Romania, anul acesta fiind la cea de-a  IV editie, este intotdeauna programat dupa Targul de Securitate de la Essen – Germania, ceea ce ofera posibilitatea si ocazia celor care nu au ajuns in Germania sa vada si sa intalneasca la Bucuresti marile companii de securitate dar si ultimele noutati din domeniul securitatii private.

De semenea, Targul de Securitate este locul unde se intalnesc specialistii cu beneficiarii, cu partenerii, cu competitorii din dommeniul securitatii si locul unde se fac parteneriate si se  stabileste increderea in generatia viitoare specifica  domeniului .

Totodata, targul este si o buna ocazie de planificare a strategiilor si a parteneriatelor viitoare, facilitand  astfel stabilirea de contacte intre mediul de business si mediul  atat privat cat si public.

Astfel “Romanian Security fair 2016”  si-a castigat titlul de evenimentul major de marketing  al ultimilor 2 ani, incercand prin organizatorii sai sa ridice nivelul de calitate al evenimentului la unul “Excelent” , cum se exprima in comunicatul sau Domnul Presedinte A.R.T.S. Liviu Mateescu.

Liliana Rat,
Director General
SC International Business Guard & Security SRL


18 iunie 2016, Asociatia Europeana a Profesionistilor din Securitatea Privata

Asociația Europeană a Profesioniștilor din Securitatea Privată (A.E.P.S.P.), persoană juridică română de drept privat, apolitică, fără scop patrimonial, independentă de instituțiile statului, publice sau private, cu patrimoniu distinct, cu organe proprii de conducere, administrație și control, potrivit prevederilor legii și ale statutului său de funcționare.

Ne adresăm în egală măsură tuturor specialiștilor din sistemul de Securitate Privată: manageri de securitate, șefi de obiective, consultanți de securitate, evaluatori de risc la securitate privată, proiectanți sisteme de securitate, ingineri sisteme de securitate, agenți de pază etc., etc. Dorim să reunim într-o instituție unică toți acești specialiști, oferindu-le garanția apartenenței la un domeniu profesional de elită din țara noastră. Specialistul român în securitate privată trebuie să devină un specialist recunoscut și apreciat pentru competența sa nu numai în România, ci și în toate țările Uniunii Europene, putând activa fără nici un fel de restricții profesionale sau legislative oriunde pe teritoriul acesteia.

Scopul principal al A.E.P.S.P. este acela de a contribui, prin dialog și prin antrenarea răspunderii celor implicați, la promovarea și protejarea intereselor specifice ale membrilor săi, persoane individuale, care acceptă și sunt de acord cu prevederile statutului acesteia și au ca profesie și/sau ca obiect de activitate evaluarea de risc la securitate fizică, consultanța de securitate, managementul securității unor obiective civile, militare sau rezidențiale, securitatea persoanelor, obiectivelor, bunurilor și valorilor, proiectarea, instalarea, service-ul sistemelor electronice de securitate antiefracție și antiincendiu, evaluarea de risc la incendiu, precum și orice alte domenii conexe acestora (lista este neexhaustivă, putând fi oricând extinsă, funcție de modificarea/completarea legislației în vigoare).

A.E.P.S.P. promovează și protejează interesele specifice ale membrilor săi și asigură reprezentarea lor în raporturile cu autoritățile publice și persoanele juridice de drept privat, în conformitate cu actele normative în vigoare.

A.E.P.S.P. promovează și susține propunerile de îmbunătățire a legislației în domeniu, venite din partea membrilor săi sau rezultate din studiile și analizele de specialitate realizate în nume propriu.

Pot deveni membri ai A.E.P.S.P. persoanele individuale, care fac dovada că dețin pregătirea profesională corespunzătoare a cel puțin uneia dintre profesiile enumerate mai sus, completează adeziunea și se angajează să respecte statutul asociației. Sunt excluse de la a deveni membri ai A.E.P.S.P. persoanele juridice de orice fel. Cu acestea, A.E.P.S.P. poate încheia protocoale sau contracte de colaborare.

Vă așteptăm să veniți cu încredere alături de noi!

Președintele fondator al A.E.P.S.P.,
Ing. dipl. Teodor BĂLAN

Membru Asociat
Reprezentant A.E.P.S.P.pentru Transilvania
Ec.lic. Liliana Rat


10 Martie 2016, Legalitate vs Calitate in Securitatea Privata

In contextul cresterii fenomenului infractional, ca o realitate incontestabila traita zi de zi de catre fiecare cetatean, si din dorinta de stabilitate si securitate atat ca persoana fizica cat si ca institutie, serviciile de securite privata sunt tot mai necesare si solicitate.
Insa, paradoxul consta in faptul ca, desi necesitatea asigurarii unei securitati private este tot mai acerba, piata serviciilor de securitate privata se loveste tot mai des de o cerere a scaderii costurilor acestor servicii , fara costientizarea din partea solicitantilor a riscului si prejudiciilor la care se expun.

Un serviciu de calitate presupune in primul rand o munca de calitate. Munca de calitate deriva din prestarea cu calitate a serviciului, care de asemenea, este strans legata de grija angajatorului fata de resursa umana.

Astfel, prestarea unui serviciu de securitate privata de calitate presupune o rigurozitate in procesul de recrutare si selectie a personalului, avand in vedere un profil moral, psihologic si fizic adecvat, o anumita categorie de varsta si pregatire profesionala de specialitate, dotarea cu echipamentul si logistica necesara desfasurarii activitatii, asigurarea unor departamente pentru controlul, optimizarea si eficientizarea prestarii activitatii de securitate, asigurarrea unei polite de raspundere contratuala viabila si onoranta, si nu in ultimul rand, practicarea unui management performant si de calitate, care sa vina in intampinarea fiecarui solicitant de servicii de securitate privata prin solutii personalizate, bazandu-se pe o politica de transparenta si etica morala.

In acest context, cand cererea de servicii este tot mai mare, in egala masura se solicita scaderea pretului per serviciu, ceea ce creeaza si incurajeaza “piata neagra”, piata subterana.

Federatia Serviciilor de Securitate (FSS) in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) incerca activarea la nivel national a unui pret minimal pentru serviciile de securitate privata, lansand pe piata Manualul European pentru Achizitia de Servicii de Securitate de Calitate.

Astfe, in 12 iunie 2015, la Hotelul JW Marriot din Bucuresti a avut loc lansarea oficiala a acestui Manual in cadrul unui Seminar organizat de catre Federatia Serviciilor de Securitate (FSS) si Directia de Ordine Publica din cadrul IGPR cu spijinul Confederatiei Europene a Serviciilor de Securitate si al Asociatiei Romane a Industriei de Securitate (ARIS).

Manualul furnizeaza un volum bogat de informatii, dar si sublineaza legatura indisolubila intre calitatea serviciillor si deplina respectare a legalitatii din domeniul muncii si domeniul fiscal, si de asemenea, respectarea cadrului legal de reglementare al securitatii private.
Revenind la paradoxul mentionat mai sus, preturile mici pentru serviciile oferite, nu face altceva decat scoata in evidenta: fenomene de munca nedeclarata si nefiscalizata; concurenta neloiala si evaziunea fiscala asociata cu oferte nejustificat de mici ale unor furnizori in domeniul securitatii private; oferte care nu respecta nici legislatia si nici standardele si bunele practici privind calitatea serviciilor, care astfel nu sunt sustenabile din punct de vedere economic.

Avand in vedere sintagma “Pret vs Legalitate vs Calitate”, salarizarea agentilor de securitate la nivelul salariului minim pe economie nu este de natura sa constituie un factor motivational care sa stimuleze performanta si angajamentul fata de calitate.

Tinand cont de toate acestea, atat Prestatorii cat, mai ales, Beneficiarii de servicii de securitate privata trebuia sa inteleaga ca un serviciu de calitate presupune unele costuri, dar aceste costuri asigura nu numai o calitate a servciilor dar si o imagine si prestanta financiara corespunzatoare fiecarui parteneriat”

Liliana Rat
Antreprenor in domeniul Securitatii Private,
Director General – SC Internatinal Business Gurad & Security SRL